torsdag 21 augusti 2008

Hemlig bokvän Pocket och prassel 2.0

* Vilken genre är du mest förtjust i?
Vad svårt! Jag gillar konstigt nog allt om judisk historia, koncentrationslägersskildringar. Tycker mycket om Einhorns böcker den äldre och den yngre;o) Gillar att läsa om andra kulturer, inget tårdrypande dock. Gillade Linda Olssons näst senaste Låt mig sjunga dig mina milda sånger. Maria Svelands Bitterfittan och Så klart förra årets bästa bok Åsa Linderborgs MIG ÄGER INGEN-världsklass. Vilken kärleksskildring till sin pappa;o)
* Favoritförfattare?
Har du redan allt som författaren har skrivit..? Isaac Singer, honom är det världsklass på, Hjalmar Söderbergs Doktor Glas, Selma Lagerlöfs böcker.
Barbara Nadels böcker om Kommissarie Ikmen i Istanbul ( men bara de böckerna, inte de som handlar om England.)Den store blondino av Sture Dahlström, han får mig att skratta emellanåt högt. Läste även Eva Dahlgrens Hur man närmar sig ett träd, kanon om livet och sånt!Och hon är verkligen rolig. KHaled Hosseinis Tusen strålande solar-fantastisk bok. Stieg Larssons triologi om Salander-toppen!

Gillar Carol Oates böcker, Dostojevskij, Majakovskij, Marie Hermansson Musselstranden, Peter Kihlgård, och många fler. Gillar när språket är välformulerat och vackert, inte nödvändigtvis krångligt!


* Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
Vet inte, tyvärr inte nyfiken på nån just nu. Ev Barack Obamas själbiografi?!
* Vilken genre vill du absolut inte läsa? Absolut inte chicklit eller sciencefiction.
Eller amerikanska hårdkokta försupna ensamma deckare-bläää!
* Vilken författare vill du absolut inte läsa?

Guillou, Emma Hamberg, Camilla Läckberg, Lisa Marklund, Åsa Larsson, Ingermansson ( Gula citroner m.m.)tantsnuskförfattare.
INTE VITA TÄNDER av ZADIE SMITH, avskydde hennes bok.

* Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre?
Vilka böcker gäller det – och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick? Kan inte komma på nån just nu.
* Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?Helt ok bara de är läsvärda och i bra skick ;o)
* Läser du andra språk än svenska? Engelska funkar bra läste en superbra bok om en ö i Grekland som handlar om en spetälskkoloni.Minns inte författaren, sorry!
* Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar? Jag älskar te, gärna med mjölk. Fruktigt eller kryddigt dock inte sliskigt!
* Vilken slags godis gillar du? CHOKLAD gärna mörk och SALTLAKRITS så att tungan krullar sig ;o)
* Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande? Jajamensan älskar tranbär och nötter i alla former inte nödvändigtvis saltade.
* Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk…)?Nix
* Annat som du vill lägga till..? Jag gillar att läsa om relationer och livet i stort, andra religioner och kulturer. Är ingen dystergök dock gillar att skratta högt och mycket;o) Har en förkärlek för det turkiska, engelska , franska och italienska.P.s gillar att sticka snygga och dyra grejor.ÄR en tung läsoman och har läst/läser väldigt mycket böcker. Har varit med i Akademibokhandlens 2 års senaste bokklubbar. ///Eldstickan ;o)

2 kommentarer:

Hemliga bokvännen sa...

Intressant! Boken vet jag ju direkt! Hoppas den finns som pocket nu ;). Det här ska bli väldigt spännande och roligt!

Kram hemliga bokvännen

Eldstickan sa...

Kul! Nu blir jag riktigt nyfiken;o) Kram